Nieuws

Vijfje schenkt lustrumglazen aan verzamelaar

Vijfje schenkt lustrumglazen aan verzamelaar

Recent kreeg ons Bestuur wel een redelijk bijzonder telefoontje van een man uit Oosterwolde. Of wij inderdaad speciale lustrumglazen hebben laten uitbrengen, en of we er nog een paar over hadden. Nou, dat hadden we wel, en dus kwam Klaas vandaag langs om een paar glazen toe te voegen aan zijn al zeer uitgebreide collectie!


Zoals jullie misschien weten heeft de Lustrum Commissie, in samenwerking met Brouwerij Martinus, zowel eigen biertjes als glazen laten uit brengen voor in de speciale lustrumpakketten (nog een paar te koop, maar €25, klik klik klik!). Persoonlijk waren wij erg benieuwd hoe Klaas op de hoogte was van het bestaan van deze glazen, aangezien we eenmalig 250 hiervan hebben afgenomen bij Martinus en dit verder alleen binnen de vereniging hebben gepromoot. En toen ging er een wonderlijke wereld voor ons open.

Klaas had via het BAV-Journaal vernomen dat deze speciale glazen op de markt waren, en belde zodoende ons Bestuur. BAV is een bier- en verzamelaarsvereniging, met een zes-jaarlijks blad “boordevol nieuws over de laatste ontwikkelingen in de bierwereld”. Geschokt keek de Repro elkaar aan met bij eenieder dezelfde uitdrukking: waarom ben ik hier nog geen lid van?! Even op de link klikken is wel een aanrader: het artwork is vooral leuk.

Afijn, Klaas vertelde dat hij naar schatting al zo’n 15 à 20 duizend verschillende soorten bierglazen in zijn collectie heeft. De schuur van 3 bij 8 meter is al omgetoverd tot mini-museum, en later moest ook de garage eraan geloven. Zijn interesse voor het verzamelen begon ooit in militaire dienst, maar destijds gaf hij het meeste weg. Later begon de passie toch echt een eigen leven te krijgen, toen hij het naar eigen zeggen jammer vond dat hij voor bepaalde biertjes niet een bijpassend glas had.


Na een gezellig praatje reed Klaas door naar Haren voor het volgende speciale bierglas. Proost op nog vele biertjes dan maar!


P.s.: Als wij onze ALV beter willen laten functioneren kunnen we nog wel wat leren van BAV!




Een ALV van maar 2 uur, gehouden in een brouwerij met aansluitend een bierproeverij? Bij BAV weten ze wel hoe ze de leden moeten lokken!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren