Activiteiten

 • Beerpong
 • Gala
 • Kerstdiner
 • Nieuwelingenweekend
 • Nieuwelingendag
 • Biercantus
 • Almanakborrel
 • Actieve leden uitje
 • Openingsfeest
 • Happen en trappen
 • Thuisspeelavond
 • Pubquiz
 • Huldigingsborrel
 • Veilingsborrel

Beerpong: beerpong! Met een majestueuze Arc shot je tegenstander het bier aan de lippen zetten, terwijl jij triomfantelijk rondkijkt alsof het allemaal zo bedoeld was. Het echte Vijfje gevoel. Dit evenement wordt elk jaar bij Drs. Vijfje gehouden en is een jaarlijkse garantie voor escalatie. Voor 15 euro onbeperkt drinken en pingpongballen gooien, supermooi. Dit toernooi winnen aan het begin van het seizoen en de ultieme eer voor een jaar is volledig voor jou en je beerpongbuddy. 

Batavierenrace: Hardlopen is natuurlijk vooral iets voor paarden en talentloze ex-sporters met een minderwaardigheidscomplex. Toch doet Vijfje elk jaar weer mee met de Batavierenrace, waar we ons mogen mengen tussen al deze strebers die hardlopen het liefst vergelijken met een onafgebroken orgasme. Voor degenen die het evenement nog niet kennen: 25 renners, 3 ploegen (nacht, ochtend, middag), 1 busje, en een nader te bepalen aantal Bangbus opnames.

Gala: Jaarlijks geeft Drs. Vijfje een gala. Een gala betekent volledige dameselftallen gekleed in galajurken in plaats van blauwe sportshirts, natuurlijk een ware publiekstrekker, echter is dit niets vergeleken bij de impact van het verwachte ‘pak-effect’. Het gala vindt elk jaar rond de verjaardag van onze vereniging plaats, rond 27 maart dus.  

Kerstdiner: Ook zo’n zin in een kerstdiner waar je je ongeneerd kan bezatten en niet naar het gezeik van je grootouders en irritante neefjes hoeft te luisteren? Elk jaar houdt Vijfje een kerstdiner aan het einde van het jaar georganiseerd door de FEC.

Nieuwelingenweekend: Staan jullie ook zo te springen om jezelf onder te dompelen in de culture metropool beter bekend als Appelscha? Met het Tuberculosemeum, attractiepark Duinen Zathe en Speeltuin & Maisdoolhof D’elf Ieken genoeg te beleven natuurlijk. Kom dan naar het nieuwelingenweekend wat aan het begin van elk seizoen plaats vindt. Een weekend vol met bier, knakworst en een avond stappen in drachten met allemaal Vijfjes, wie wil dat nou missen?

Nieuwelingendag: Aan het begin van elk seizoen wordt er een activiteit georganiseerd door het bestuur om de nieuwe leden kennis te laten maken met het Vijfje-gevoel. Je tenue is op deze dag te kopen, de spelregels worden je verteld en er wordt bier gedronnken. Alles wat jij als nieuweling nodig hebt om je een volwaardig Vijfje te mogen noemen. 

Biercantus: De BIERCANTUS. Wat geeft nou meer dat authentieke Vijfjegevoel dan, zittend aan lange tafels, gezamenlijk welbekende liederen zingen. Niet proosten? AD FUNDUM! De verkeerde toonhoogte zingen? AD FUNDUM! Een complete
mongool zijn? Dubbele AD FUNDUM! Voor 15 euro (praktisch stelen) kan er de hele avond gezopen worden. Doe dus vooral mee zodat je de ochtend erop niet voor lul staat op het schoolplein omdat alle andere kinderen het erover hebben hoe vetgaaf dit evenement wel niet was.

Almanakborrel: De borrel waar de Almanak van Drs. Vijfje uitgereikt wordt aan de leden. Deze avond gaat gepaard met special guests. In het verleden zijn Youp van 't Hek en Vijfje-held Henk de Haan al eens langsgeweest op deze borrel. Deze avond gaat traditoneel gepaard met een gratis fust en mooie escalatieverhalen. 

Actief leden uitje: Een vereniging draait om zijn actieve leden en deze dienen dan ook bedankt te worden! Daarom reserveert het bestuur elk jaar een bedrag in de begroting om de actieve leden te bedanken voor de moeite die zij in de vereniging steken. De actieve leden uitjes en de daarbij afsluitende borrels zijn elk jaar weer goed voor mooie herinneringen of het gebrek daar aan. Schroom dus niet om actief lid te worden en bij dit uitje aanwezig te zijn!

Openingsfeest: Het allereerste feest van het seizoen, het eerste moment waarop de ervaren Vijfjes kennis maken met de nieuwe talenten van Drs. Vijfje. Voor mannelijke Vijfjes het eerste teken dat het jachtseizoen weer geopend is, voor de dames de kans om kennis te maken met hun potentiële toy-boys. Dit alles gepaard met een gratis fust staat garant voor een mooie avond. 

Happen en Trappen: Ben jij het ook zo zat om elke dag te dineren met restanten van een pizza die je de nacht ervoor bij een obscure toko in de Peperstraat hebt gekocht? Vier Vijfjes zullen op deze avond hun huizen beschikbaar stellen en jullie van vele lekkernijen voorzien. Gedurende de avond gaan deelnemers in shifts tussen 1900 uur en 2300 uur (militairen-taal, Ellie van Widm zou het geweldig vinden) van huis naar huis, en uiteraard staan er in elk huis meerdere hapjes en pilsjes voor jullie klaar! Aangezien zo goed als iedereen in verschillende volgorde van huis naar huis gaat is dit ook hét moment om je mede-Vijfjes beter te leren kennen, danwel te bekogelen met veel te pikante vragen als je ver genoeg van ze aan tafel zit. Natuurlijk zullen we aansluitend met z’n allen nog gezellig afpilsen in de Jut & Jul!

Thuisspeelavond: Twee maal per jaar vindt er bij Drs. Vijfje een thuisspeelavond plaats. Dit houdt in dat alle v-laag teams vrij zijn en dat Vijfje 1 en Vijfje dames 1 thuis zullen spelen in de Struikhal. De tribunes zijn dan vol en alle Vijfjes kunnen hun vlaggenschepen aanmoedigen.  De tweede reden voor de thuisspeelavonden is om meer naamsbekendheid te geven aan onze mooie vereniging. Met de aanwezigheid van de lokale media willen we iedereen in Groningen laten weten hoe zo'n mooie levendige vereniging Drs.Vijfje is en hopelijk helpt dit in onze zoektochten naar (hoofd)sponsoren.

Pubquiz: Meerdere keren per jaar vindt er een pubquiz plaats in de Jut & Jul. De FEC organiseert deze, na afloop is er de mogelijkheid om bij de FEC te klagen over de uitslag of de vragen van de quiz onder het genot van een klein biertje. Onthoud dus goed: Er kan maar een team winnen, maar uiteindelijk drinken we wel allemaal goud!

Huldigingsborrel: Bij de huldigingsborrel wordt het beoogd bestuur bekendgemaakt en gefeliciteerd, daarnaast worden vertrekkende leden bedankt, kampioensteams gehuldigd en het zittende bestuur wordt bedankt. Ook wordt hier de jaarlijkse uitreiking gedaan voor o.a. het beste hert van Vijfje, de lekkerste hunk van Vijfje en vanzelfsprekend het minst capabele bestuurslid van Drs. Vijfje. 

Veilingsborrel: Op de jaarlijkse veilingsborrel worden er geweldige items geveild. Zo worden er shirts van Vijfje 1 geveild, Finkbrau pakketten en nog veel meer mooie items. 

Onze sponsoren