Alles wat je wilt weten als toekomstig Vijfje

Mocht je op deze pagina terecht zijn gekomen, dan ben je waarschijnlijk een KEI-loper op zoek naar een sport, met bijbehorende vereniging, om te beoefenen tijdens je studententijd. Super dat je bij Vijfje uitkomt! Op deze pagina proberen we je een overzicht te geven over het lid zijn van Vijfje en praktische informatie.

De vereniging

Na Vijfje's oprichting op 27 maart 2003 is de vereniging in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste studentensportverenigingen van Groningen. Wekelijks spelen 49 teams, waarvan vijf selectieteams, hun wedstrijden. Heren 1 speelt op het twee na hoogste niveau, de Topklasse, en is daarmee het hoogst spelende studententeam van Nederland. Vrouwen 1 speelt Eredivisie, het hoogst mogelijke niveau. De overige 44 teams zijn verdeeld over de 1e tot en met de 4e klasse, het laagste niveau. 

Na de wedstrijden verenigen we ons twee keer per week in de stamkroeg: de Jut & Jul. Op woensdag en vrijdag is het hier met twaalf bier voor een tientje prima vertoeven na gedane arbeid. Hiernaast heeft Vijfje ook een tof verenigingsleven. Met dertien commissies is er genoeg plek om je ook buiten het veld te profileren. Regelmatig zijn er feesten, pubquizzen, toernooien en andere excuses om te escaleren. Hiernaast gaan we elk jaar op Vijfjeweekend naar het bloedmooie Appelscha, waar elk jaar weer geschiedenis geschreven wordt.

AlCo_2015-2016.jpg

Competitie

De meeste competities bestaan uit 12 teams. Dit betekent dat je als competitielid gemiddeld 22 wedstrijden per jaar speelt. De competitie loopt van september tot en met mei en kent een hele korte winterstop, aangezien er natuurlijk binnen in verwarmde sporthallen wordt gespeeld. De thuiswedstrijden worden gespeeld op woensdag of vrijdag. De thuisspeeldag van ieder team ligt in principe vast, maar uitwedstrijden kunnen afhankelijk van de opgegeven voorkeur van de tegenstander ook op andere dagen worden gespeeld. Let op, vooral als woensdaglid is de kans groot dat je regelmatig op andere dagen uitwedstrijden zult moeten spelen! Uitwedstrijden worden gespeeld in de regio Noord, welke bestaat uit Groningen, Friesland en Drenthe. De wedstrijden worden tussen 19.00 en 23.00 gespeeld in één van de sporthallen waarin Vijfje speelt. Een team bestaat uit gemiddeld negen spelers, waarbij in principe niet naar beneden afgeweken wordt. Als een team zelf aangeeft meer spelers dan negen te kunnen huisvesten, kan er daar wel een uitzondering worden gemaakt. Alle niet-selectie teams dienen bovendien een eigen tenue aan te schaffen voor ongeveer 45 euro.

Training

Voor elk Vijfje is er de mogelijkheid om in ieder geval één maal per week te kunnen trainen. Het trainingsrooster voor het seizoen 2017-2018 ziet er als volgt uit:

Dag

Tijd

Trainer

Sporthal                  

Wie

maandag

17.30-18:45

Rinie Jurna                

WAS

V4-V40

maandag

18.45-20.45

Sees Bergman

WAS

V1-V2

maandag

20.45-22.00

Jimmy Berkhout

WAS

VR3-VR9

maandag

22.00-23.00

VT

WAS

Ladder


dinsdag

17.00-18.30

Rutger-Jan Buijs     

HG-Hal

VR1-VR2woensdag

 17.30-18.30 

VT

WAS

Ladder

woensdag

 18.30-20.00

Sees Bergman         

WAS

V1-V2

woensdag

 17.00-18.30

VT

Struik

Ladder

woensdag

 18.30-20.00

Rutger-Jan Buijs

Struik

VR1-VR2

*Blok 1a, 3b, en 4a:

Woensdag 20.00-21.30 Struikhal  Herenselectietraining i.p.v. 18.30-20.00.

Kosten

Het blijft een heikel punt: geld. Zeker in een tijd waar studeren steeds duurder wordt, blijft er minder geld over voor dingen naast je studie. Gelukkig hebben wij in Groningen daar iets op gevonden: de ACLO. Door het aanschaffen van een ACLO-sportbewijs á €59,95 kan je het hele jaar onbeperkt sporten: groepslessen, open uurtjes, gratis squashbanen. Wanneer je lid wordt van een studentensportvereniging, is het ook verplicht om in het bezit te zijn van het ACLO-sportbewijs.

Naast het ACLO-sportbewijs betaal je jaarlijks €100 contributie, verdeeld over twee termijnen van €50 welke worden afgeschreven in september en januari. Dit geld wordt gebruikt om scheidsrechters, zalen, feesten, toernooien en nog veel meer te betalen.

Onze sponsoren