Alles wat je wilt weten als toekomstig Vijfje

Mocht je op deze pagina terecht zijn gekomen, dan ben je waarschijnlijk een KEI-loper op zoek naar een sport, met bijbehorende vereniging, om te beoefenen tijdens je studententijd. Super dat je bij Vijfje uitkomt! Op deze pagina proberen we je een overzicht te geven over het lid zijn van Vijfje en praktische informatie.

De vereniging

Na Vijfje's oprichting op 27 maart 2003 is de vereniging in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste en één van de gezelligste studentensportverenigingen van Groningen! Wekelijks spelen 49 teams, waarvan vier selectieteams, hun wedstrijden. Heren 1 speelt op het twee na hoogste niveau, de Topklasse, en is daarmee het hoogst spelende studententeam van Nederland. Vrouwen 1 speelt Eredivisie, het hoogst mogelijke niveau. De overige 47 teams zijn verdeeld over de 1e tot en met de 4e klasse, het laagste niveau. 

Na de wedstrijden gaan we met z'n allen in onze stamkroeg café de Jut & Jul lekker slap lullen over de wedstrijd en alle belangrijke en minder belangrijke dingen van het leven. Hier zitten we elke vrijdag en elke laatste woensdag van de maand. Naast deze borrels is er nog genoeg bruiserij: regelmatig zijn er (thema)feestjes, toernooien (zowel in en buiten de zaal en zowel in en buiten Nederland!), pubquizzen en andere redenen om een biertje of twee te doen! Om het jaar goed te beginnen, gaan we elk jaar op Nieuwelingenweekend waar je in het begin van het jaar kennis kan maken met de andere nieuwelingen en je de sfeer kan proeven tijdens dit weekend waar elk jaar weer prachtige verhalen ontstaan.

Ten slotte heeft Vijfje een erg betrokken kern van actieve leden die in de dertien commissies die Vijfje heeft, van alles organiseren en regelen. Een commissie bij Vijfje kost je gemiddeld twee uur per week en kan je dus zonder problemen combineren met je studie en zelfs een eventueel bijbaantje, je leert heel snel veel leuke mensen kennen en het staat bovendien ook nog eens goed op je CV. Alleen maar voordelen dus! Wil je meer weten? Klik dan hier!

AlCo_2015-2016.jpg


Competitie

De meeste competities bestaan uit 12 teams. Dit betekent dat je als competitielid gemiddeld 22 wedstrijden per jaar speelt. De competitie loopt van september tot en met mei en kent een hele korte winterstop, aangezien er natuurlijk binnen in verwarmde sporthallen wordt gespeeld. De thuiswedstrijden worden gespeeld op woensdag of vrijdag. De thuisspeeldag van ieder team ligt in principe vast, maar uitwedstrijden kunnen afhankelijk van de opgegeven voorkeur van de tegenstander ook op andere dagen worden gespeeld. Let op, vooral als woensdaglid is de kans groot dat je regelmatig op andere dagen uitwedstrijden zult moeten spelen! Uitwedstrijden worden gespeeld in de regio Noord, welke bestaat uit Groningen, Friesland en Drenthe. De wedstrijden worden tussen 19.00 en 23.00 gespeeld in één van de sporthallen waarin Vijfje speelt. Een team bestaat uit gemiddeld negen spelers, waarbij in principe niet naar beneden afgeweken wordt. Als een team zelf aangeeft meer spelers dan negen te kunnen huisvesten, kan er daar wel een uitzondering worden gemaakt. Alle niet-selectie teams dienen bovendien een eigen tenue aan te schaffen voor ongeveer 45 euro.

Training

Voor elk Vijfje is er de mogelijkheid om in ieder geval één maal per week te kunnen trainen. Het trainingsrooster voor het seizoen 2018-2019 ziet er als volgt uit:


Dag

Tijd

Trainer

Sporthal                  

Wie

maandag

17.30-19:00

Rinie Jurna                

WAS

V4-V40

maandag

19.00-21.00

Sees Bergman

WAS

V1-V2

maandag

21.00-23.00

Teuny Bosma

WAS

VR1-VR2


dinsdag

17.00-18.30

Johan Burgers     

HG-Hal

VR3-VR9


woensdag

 18.30-20.00 

Teuny Bosma

WAS

VR1-VR2*

woensdag

 18.30-20.00

Sees Bergman         

Struik

V1-V2


*Blok 1a, 3b, en 4a:

Woensdag 20.00-21.30 VR1-VR2 in de Struikhal i.p.v. 18.30-20.00 in de WAS.

Daarnaast hebben we nog enkele uren om in de interne laddercompetitie te spelen, zie hier voor meer informatie.

Kosten

Het blijft een heikel punt: geld. Zeker in een tijd waar studeren steeds duurder wordt, blijft er minder geld over voor dingen naast je studie. Gelukkig hebben wij in Groningen daar iets op gevonden: de ACLO. Door het aanschaffen van een ACLO-sportbewijs á €59,95 kan je het hele jaar onbeperkt sporten: groepslessen, open uurtjes, gratis squashbanen. Wanneer je lid wordt van een studentensportvereniging, is het ook verplicht om in het bezit te zijn van het ACLO-sportbewijs.

Naast het ACLO-sportbewijs betaal je jaarlijks €100 contributie, verdeeld over twee termijnen van €50 welke worden afgeschreven in september en januari. Dit geld wordt gebruikt om scheidsrechters, zalen, feesten, toernooien en nog veel meer te betalen. Ten slotte betaal je in je eerste jaar een nieuwelingenbijdrage van €30, waarna je gratis op Nieuwelingenweekend mag en nog korting kan krijgen op andere feestjes en toernooien later in het jaar!

Waar zijn wij te vinden in de KEI week?

Kom in de KEI week gezellig even langs om de sfeer te proeven en kennis te maken met Vijfje! Je kunt ons de hele week vinden op de volgende plekken.

Maandag 12-08: Informatiemarkt Vismarkt 10:00-17:00

Dinsdag 13-08: Beerpong XXL @ Stadspark 13:00-17:00

Dinsdag 13-08 KEI-parade binnenstad 20:00-21:30

Woensdag 14-08 Sportplaza @ ACLO Sportcentrum 13:00-18:00

Donderdag 15-08 BBQ inclusief feest @ Jut&Jul (Rademarkt 5) 17:00-04:00

Mocht je ondertussen meer informatie willen hebben, stuur gerust een mailtje naar secretaris@vijfje.nl. Nu al overtuigd? Schrijf je dan hier vrijblijvend in! We hopen je in het nieuwe seizoen te zien!

Onze sponsoren