Toernooien

  • Vijfje Laag toernooi
  • Nieuwjaarstoernooi
  • Pokertoernooi
  • Darttoernooi
  • Commissietoernooi
  • Vijfje Extern Toernooi
  • TOP Toernooi
  • FIFA Toernooi
  • Costa Brava Cup

Een kleine greep van de vele interne en externe toernooien waar een lid van Vijfje aan mee kan doen! Hieronder volgt een uitleg van wat deze toernooien inhouden.

Vijfje Laag toernooi: Nee, we zijn niet aan het slutshamen. Elk jaar krijgen de helden van de Vijfje laag teams de kans om hun grote mond waar te maken in het jaarlijkse v-laag toernooi. Alle niet-selectieteams mogen meedoen en kunnen bewijzen dat zij het beste v-laag team zijn en dus terecht weg blijven van de training. 

Nieuwjaarstoernooi: Elk jaar vindt het Nieuwjaarstoernooi plaats. Voor dit toernooi, georganiseerd door de ToCo, kan elk Vijfje lid zich aanmelden. Iedereen wordt vervolgens door elkaar gegooid en in een team gezet, waarna het nog maar de vraag is of je blij moet zijn met je team, of dat je huilend op het veld staat. Voor de self proclaimed baltovenaars een ideaal moment om te laten zien hoe goed je bent, en voor de minder getalenteerden een prima mogelijkheid om achterin te hangen en door de Messi van Vijfje naar de winst te worden gedragen. Vooral een mooi moment om andere mensen binnen de vereniging te leren kennen en daarna een biertje mee te drinken!

Pokertoernooi: Bij een studentenvereniging draait het natuurlijk niet alleen om voetbal. Bij het jaarlijkse pokertoernooi kun jij laten zien dat jij de beste pokerface hebt van de vereniging.

Darttoernooi: 180! Aangezien wij van ook wel weten dat het bij darten om alles behalve het spelletje zelf gaat – en dat, ondanks het hoge aantal dartfans in onze vereniging, het niveau waarschijnlijk zeer laag ligt – leggen we de nadruk natuurlijk vooral op het circus er omheen; walk-on girls, opkomstnummers, zeeën van pils, knotsgek publiek, prachtige liedteskten als “Barney Armey” en “Boring boring tables,” en nog veel meer.

Comissietoernooi: Welke commissie speelt het beste voetbal van de vereniging? Zijn het de alcoholisten van de BeCo, de ervaren mannen van de RvA of toch de helden van het bestuur? Een commissietoernooi draait natuurlijk niet alleen om voetballen, de nodige biertjes die genuttigd worden tijdens het toernooi verraden ook welke grote pilskamelen nog kunnen voetballen na de nodige goudgele rakkers. 

Vijfje Extern Toernooi: Jaarlijks vindt het Vijfje Extern Toernooi (VET) plaats: studenten en externen vanuit het hele land komen dan naar Groningen toe om een lekker potje te voetballen bij Drs. Vijfje. Dit evenement duurt een weekend lang waarbij er wordt gevoetbald, gebarbecued en natuurlijk gefeest. Een supermooi evenement wat elk jaar gezellig is!

TOP Toernooi: Sinds het seizoen 2015-2016 is het TOP toernooi in een nieuw jasje gestoken. Waar eerst Eredivisie verenigingen uit het hele land kwamen, maar er geen publiek mee kwam is er besloten om van het TOP-toernooi een regionaal evenement te maken waar de beste zaalvoetballers van het Noorden van het land spelen. Nu wel met volle tribunes en bij de eerste editie met Drs. Vijfje als eindwinnaar! 

FIFA Toernooi: FIFA, het spel van voetballers. Elk jaar kunnen Vijfjes laten zien dat zij het beste zijn in dit spel. Een toernooi waar veel eer mee te verdienen valt, of gewoon omdat het een mooi spel is. Wordt in zowel 1v1 als 2v2 vorm georganiseerd!

Costa Brava Cup: Zon, strand, pilsbier, bronstige bokken en hitsige hertjes. Of, zoals Maxim Hartman wenst, nog korter: de Costa Brava Cup. De CBC bestaat nu vier jaar en het toernooi is ook al twee jaar achter elkaar gewonnen door Drs. Vijfje! Een schittermagisch midweekje weg met de maiden, elk jaar weer vliegen er vele Vijfjes naar de zon. Zo waren er drie heren- en één vrouwenteam tijdens de afgelopen CBC. Elk jaar groeit het aantal deelnemers weer omdat het gewoon mooie fissa is: dus geef je snel op voordat het te laat is!

Onze sponsoren