Wedstrijdverslagen

Hier komen de wedstrijdverslagen van de Champions League te staan!

Champions League ronde 23 januari

V12 – V38

Op papier duidelijk wie het betere team is. In het veld ook in de eerste minuten. Binnen een minuut valt de 1-0 al voor V12. Het erop dat V38 ging ervaren hoe lang 25 minuten wel niet kunnen duren. Vedette van Drs Vijfje Karen Luchies was deze keer niet aanwezig als leenspeler voor V38. Na 6 minuten wist V12 te profiteren van een matig weggewerkte voorzet die in eigen doel werd getrapt. Wederom bleek V38 genereus in het voordoen van cruciale fouten die leiden tot tegendoelpunten, door te wissel tijdens een corner van de tegenpartij: 3-0. Hierna werd een snelle 4-0 gescoord en het leek een grote uitslag  te worden. Jelmer wist een pass te onderscheppen achterin en hem in de verre hoek te leggen voor de 5-0. V38 wist geen voet aan de grond te krijgen en halverwege de wedstrijd was het 6-0. Toch wist V38 nog een mooi schot op doel te krijgen in deze periode. De vraag die resteerde was of V38 de score in de enkele cijfers kon houden.  Na enkele goals en een goede counter was de stand opgelopen tot 9-0. Eindstand: 12-0.

 

V12 – V30

Het toeschouwersaantal aan het begin van deze wedstrijd is toegneomen met oneindig procent. Namelijk van 0 naar 1. En wat een waanzinnige pot kreeg deze toeschouwster voor de kiezen, V12 tegen het team waar van zuipen en voetballen maar 1 wat terecht komt. V30 probeerde dit nog te verhullen door zichzelf te triggeren met gele hesjes (Franse taferelen), maar dit bleek weinig effectief. Ottenoglu stond deze pot op keep en wist van tevoren dat hij het druk zou krijgen. In de 1e minuten van de pot lukte dit redelijk, na 6 minuten stond er slechts 1-0 op het scorebord. Dit bleek toch een spannendere pot te worden, na 10 minuten was de stand nog onveranderd, ook al waren de kansen vooral voor V12. Na een rebound van de keeper af wist V12 weer te scorenn met een fraai lobje: 3-0. Hoogepunt van de pot was ongetwijfeld de 4-0, waarbij een hakje door de benen van Ottenoglu het doel in verdween. Kans voor de wedstrijd voor V30 was voor Ian, die een 1 tegen 1 niet wist te converteren door sterk optreden van de V12-keeper. Doelpunt regende na doelpunt aan de kant van V12, en het stond al snel 7-0. Eindstand: 7-0.

 

V30 – V38

Dit beloofde de kraker van de avond te worden. Wie kon zich het beste herstellen na een smadelijke nederlaag en de 3 punten pakken? Initieel leek V30 de gretigheid van de kroeg te hebben overgenoemn naar deze wedstrijd en creerde de 1e kansen. Het toeschouwersaantal was inmiddels verdubbeld naar 2, een nieuw record voor de Vijfje Champions League. In het begin kon geen van beide teams de ban breken. Marc S. wist uiteinddelijk het goede voorbeeld te geven en sterkhouder Ian wist ook snel hierna te scoren, 2-0 voor V30. Marc S. had waarschijnlijk geen fijne dag op zijn werk, want de hoeveelheid agressie in zijn schoten was niet gezond meer, en dit resulteerde ook in de 3-0. Arjan V. nadert inmiddels het cluubrecord ‘je tas vergeten in de Jut’ en speelde ook in hardloopschoenen, wat zeker af te zien was aan zijn prestaties in het veld. Ottenoglu stond inmiddels in het veld maar had het vzier niet scherp, wat resulteerde in 2 gemiste kansen. Arjan V. wist zijn ‘prestaties’ op te luisteren met een doelpunt in de verre hoek: 4-0. De wedstrijd bleek toch eenzijdiger te worden dan vooraf gedachten door de analisten en na 15 minuten stond er toch een gemakkelijke 5-0. In de laatste minuten wisselde Arjan er weer in, dus toen heb ik maar niet gekeken om mijn ogen verder te sparen, maar ik heb me laten vertellen dat de eindstand 8-0 was.  


Speelronde 10 januari V13 - V19 - V28

V13-V19

De wedstrijd begon al beter dan de gemiddelde wedstrijd voor V13, er werd namelijk niet meteen tegen een achterstand aangekeken. Ongetwijfeld zag het sterrenensemble geleid door Duco B. potentie tegen V19: Dit team had in een eerdere speelronde al tegen V40 (4 punten in de reguliere competitie, doelsaldo -30) een gelijkspel weggeven, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat dat met name lag aan Cas die het vizier destijds allesbehalve scherp had staan. De wedstrijd kabbelde voort en de beginfase werd niet opgeëist door een der beide teams. En toen uit het niets wist de nr5. Van V13 na een splijtende pass van Duco B. ‘Pirlo’ een golazo in de linkerhoek te jagen. Het geluk was van korte duur, waar V19 binnen een minuut de gelijkmaker erin wist te leggen. V19 legde de druk erop waar wist de opgelegde kansen nog niet te verzilveren. De nieuwe aanwinst van V13 wist tegen de verhoudingen in met een lekkere solo een bal door de benen van de keeper te jagen. 2-1. V13 wist het in problemen verkerende V19 verder in de ellende te drukken door twee extra goals: 4-1. Een, laten we het een geimproviseerde 1-2 noemen gevolgd door een mooie poging tot een stift in de eindfase gooide de wedstrijd uiteindelijk op slot: 6-1 voor V13.


V28 – V13

V13 was na de 1e pot op dreef, maar kwam nu een moeilijkere tegenstander tegen in V28, die fier bovenaan staan in de 4e klasse 3. Wel misten de blauwhemden van 28 sterspeler en aanvoerder Calvin R., die 15 minuten voor aanvang nog wakker gebeld moest worden. Wederom ging het in de beginfase gelijk op en mede door enkele reddingen van keeper Jordan wist V13 op de been te blijven. Van het team dat enkele jaren terug nog in de Vijfje pubquiz voorkwam als team met de grootste verliespot van het jaar is niks meer over. V13 staat na halverwege de pot nog steeds op een 0-0, inmiddels rijzen er vermoedens aan de zijlijn of het team vandaag een engeltje op de schouder heeft. In de 17e minuut wist V28 eindelijk te profiteren van balverlies en een counter uit te spelen: 1-0. Hierna was de ban gebroken: V28 legde er meteen nog een in, Ricky K. wist de bal vanuit een moeilijke hoek langs de keeper te werken. Hier bleef het niet bij, Ricky legde en prompt nog eentje in. Het werd duidelijk dat Calvin ondanks dat het voor hem nog ochtend was de trukendoos wel open was, en ook hij pikte nog een goaltje mee: 4-0. Het slotakkoord was voor Gerben, en de wedstrijd werd afgesloten met een ruime 5-0 overwinning voor V28.

V19 – V28


Onder arbitrale leiding van Nick T. werd de laatste pot ingefloten. Ditmaal duurde het niet lang voordat er gescoord werd, Calvin was inmiddels volledig wakker en wist snel de 1-0 erin te leggen. Tom  (V19) wist een panna niet te verzilveren en schoot de bal enkele meters naast. Het werd al duidelijk dat Cas beter is in het tegenhouden van doelpunten dan hij is in het maken hiervan. Ook zat er inmiddels een celebrity toe te kijken, niemand minder dan Sven Kramer zat op de bank bij V19. In de 6e minuut weet V28 door een mooi uitgespeeld doelpunt op 2-0 te komen. We hopen er bij het klaverjastoernooi op 16 januari achter te komen of de heren van V28 net zo goed kunnen klaverjassen als voetballen. Ook Tijn (V40), de zelfbenoemde ‘messi van de kelderklasse’ wist geen indruk te maken in het 1e gedeelte van de wedstrijd. Tom kwam er ook achter waarom je niet tijdens een corner van de tegenstander moet wisselen: 3-0. Snel daarna kwam uit een 1-2’tje met MaraTijn de goal van Daan H. en V19 kwam weer in het spoor, 3-1. Uit een snelle counter wist Cas (inmiddels gepromoveerd tot veldspeler) de aansluiting te vinden. Het tij was gekeerd en V19 wist zelf op voorsprong te komen: 4-3. In de laatste 5 minuten dringt V28 nog aan. Een ding is zeker, voor de toeschouwers was dit een mooie pot! (zie foto). Eindstand 4-3. 


toeschouwers.jpgSpeelronde 5 december (‘Vo voor de Sint) V25 – V31 – VR6


V25 – VR6

De eerste kraker van de avond ging tussen de grootmachten van V25 en VR6. VR6 had enkele tactische versterkingen opgeroepen in de vorm van Joep ‘Jappa Chainsaw’ Verheij en John ‘Pyongyang’ Kid ’Astmapufje’ Huong. Ondanks een vroege goal van de dames van VR6 konden ze niet bijbliijven. Mede door een niet-tijdige afzegging van keeper Scheenstra waardoor een van de dames op goal moest. Met Bas Scheenstra op doel was dit ongetwijfeld anders gelopen. Mede door de afwezigheid van Bas Scheenstra werd er uiteindelijk met 7-1 verloren.

VR6 – V31

Vervolgens moesten de dames tegen V31. Met Kevin Veenstra op doel werd de nul gehouden. Is dit een voorteken voor de laatste pot? Spoiler alert: Nee. In ieder geval, eindstand 8-0.  Hoogtepunt van de wedstrijd was toen Tycho P. (v25) besloot te gaan planken langs de zijlijn.

V25 – V31

De laatste pot was een kraker tussen de 2 herenteams. Kevin V. excelleerde door niet 1, niet 2, maar 3 doelpunten door de benen tegen te krijgen in de eerste 10 minuten (Noot redactie: Twee weken geleden kreeg Kevin door de Beenstra ook al 1tje op dezelfde wijze aan de broek). V25 pakte de vroege leiding maar met nog enkele minuten te spelen was de achterstand gereduceerd tot 5-4. De wedstrijd was in uitstekende handen door arbiter S. Schilder. Inmiddels wist V31 onder leiding van de onbekende vedette in de zwarte schoenen terug te komen tot 5-5 en zelfs met 6-5 het heft in handen te nemen. Het begon er op de lijken dat de wijd gespreide benen van Veenstra niet tot puntenverlies zou leiden. Grapje, toen werd het ineens nog 6-6. Grapje, toen scoorde V31 nog even een lekker golazo, 7-6. Uiteindelijk won V31 8-7, mooie pot! 

Champions League ronde 21 november (V8, V41, V22)

V41 – V8

Voor een publiek van 1 gaat dit mooie affiche van start.  Vanaf het begin was het duidelijk dat V8 beter na deze wedstrijden even naar de Primera kan om wat loten te kopen, want een bal die in de kluts over de keeper heen gelobt wordt zie je niet vaak. Vrij snel kwamen de novieten van V41, onder verbale leiding van Scheenstra Jr., weer terug op gelijke hoogte. Toch kwamen de mannen van V8 met supersub Nik van ’t Slot, snel weer op voorsprong. Joost van V8 presteerde wisselvallig, wellicht door zijn cantus ontgroening de dag ervoor. Uiteindelijk wist V8 na een spannende slotfase de winst naar zich toe te trekken: 3-2.

V41 – V22

Ook deze twee teams waren vanaf het begin aan elkaar gewaagd waren. De eerste doelpunten aan beide kanten vielen snel. Schilstra Jr. toonde zijn coachtalent en zn briljante wisseltechniek: ‘Iemand die moet wisselen, wisselen’! De panna’s, ellebogen en tackles  vloeiden rijkelijk, gelukkig wist het arbitrale duo (Slot en Tuin) de wedstrijden in goede banen leiden. Kevin V. (V8) maakte een gastoptreden als zandstorm waar deze pot. Uitslag: 2-1 voor V-doorgesnoven (V41).

V22 – V8

Het publieksaantal is inmiddels gegroeid naar 3 en weer teruggezakt naar 1. De dame op de Struiktribune blijkt vasthoudend te zijn. Als Kevin net zoveel reddingen maakte als hij liep te praten had hij nu misschien meer punten gehad. Ondertussen wordt er lekker veel gescoord, 2 – 2 binnen 10 minuten. V22’s gebrek aan een keeper wordt pijnlijk duidelijk inmiddels, zelfs de vedettes binnen het team hebben het moeilijk om de kar te trekken (Anthony & Tomas). V8 weet inmiddels uit te lopen naar 4-2, mede dankzij een puntgave crosspass van Slot. Dan een zwarte bladzijde in deze CL-ronde, een van de spelers van V8 loopt een blessure op tijdens een duel om de bal. Beide teams zijn duidelijk aangeslagen door de blessure: V22 weet niet veel meer te creëren en ook V8 doet niet veel meer. Maar dan als donderslag bij heldere hemel scoort Anthony Wennemers (V22) lekker door het poortje van Kevin Veenstra. V8 antwoordt snel met de 5-3, en hierna is het verzet gebroken. Uitslag: 6-3 voor V8.  

Onze sponsoren