Hier komen de wedstrijdverslagen van de Champions League te staan!

Speelronde 5 december (‘Vo voor de Sint) V25 – V31 – VR6

V25 – VR6

De eerste kraker van de avond ging tussen de grootmachten van V25 en VR6. VR6 had enkele tactische versterkingen opgeroepen in de vorm van Joep ‘Jappa Chainsaw’ Verheij en John ‘Pyongyang’ Kid ’Astmapufje’ Huong. Ondanks een vroege goal van de dames van VR6 konden ze niet bijbliijven. Mede door een niet-tijdige afzegging van keeper Scheenstra waardoor een van de dames op goal moest. Met Bas Scheenstra op doel was dit ongetwijfeld anders gelopen. Mede door de afwezigheid van Bas Scheenstra werd er uiteindelijk met 7-1 verloren.

VR6 – V31

Vervolgens moesten de dames tegen V31. Met Kevin Veenstra op doel werd de nul gehouden. Is dit een voorteken voor de laatste pot? Spoiler alert: Nee. In ieder geval, eindstand 8-0.  Hoogtepunt van de wedstrijd was toen Tycho P. (v25) besloot te gaan planken langs de zijlijn.

V25 – V31

De laatste pot was een kraker tussen de 2 herenteams. Kevin V. excelleerde door niet 1, niet 2, maar 3 doelpunten door de benen tegen te krijgen in de eerste 10 minuten (Noot redactie: Twee weken geleden kreeg Kevin door de Beenstra ook al 1tje op dezelfde wijze aan de broek). V25 pakte de vroege leiding maar met nog enkele minuten te spelen was de achterstand gereduceerd tot 5-4. De wedstrijd was in uitstekende handen door arbiter S. Schilder. Inmiddels wist V31 onder leiding van de onbekende vedette in de zwarte schoenen terug te komen tot 5-5 en zelfs met 6-5 het heft in handen te nemen. Het begon er op de lijken dat de wijd gespreide benen van Veenstra niet tot puntenverlies zou leiden. Grapje, toen werd het ineens nog 6-6. Grapje, toen scoorde V31 nog even een lekker golazo, 7-6. Uiteindelijk won V31 8-7, mooie pot!

Champions League ronde 21 november (V8, V41, V22)

V41 – V8

Voor een publiek van 1 gaat dit mooie affiche van start.  Vanaf het begin was het duidelijk dat V8 beter na deze wedstrijden even naar de Primera kan om wat loten te kopen, want een bal die in de kluts over de keeper heen gelobt wordt zie je niet vaak. Vrij snel kwamen de novieten van V41, onder verbale leiding van Scheenstra Jr., weer terug op gelijke hoogte. Toch kwamen de mannen van V8 met supersub Nik van ’t Slot, snel weer op voorsprong. Joost van V8 presteerde wisselvallig, wellicht door zijn cantus ontgroening de dag ervoor. Uiteindelijk wist V8 na een spannende slotfase de winst naar zich toe te trekken: 3-2.

V41 – V22

Ook deze twee teams waren vanaf het begin aan elkaar gewaagd waren. De eerste doelpunten aan beide kanten vielen snel. Schilstra Jr. toonde zijn coachtalent en zn briljante wisseltechniek: ‘Iemand die moet wisselen, wisselen’! De panna’s, ellebogen en tackles  vloeiden rijkelijk, gelukkig wist het arbitrale duo (Slot en Tuin) de wedstrijden in goede banen leiden. Kevin V. (V8) maakte een gastoptreden als zandstorm waar deze pot. Uitslag: 2-1 voor V-doorgesnoven (V41).

V22 – V8

Het publieksaantal is inmiddels gegroeid naar 3 en weer teruggezakt naar 1. De dame op de Struiktribune blijkt vasthoudend te zijn. Als Kevin net zoveel reddingen maakte als hij liep te praten had hij nu misschien meer punten gehad. Ondertussen wordt er lekker veel gescoord, 2 – 2 binnen 10 minuten. V22’s gebrek aan een keeper wordt pijnlijk duidelijk inmiddels, zelfs de vedettes binnen het team hebben het moeilijk om de kar te trekken (Anthony & Tomas). V8 weet inmiddels uit te lopen naar 4-2, mede dankzij een puntgave crosspass van Slot. Dan een zwarte bladzijde in deze CL-ronde, een van de spelers van V8 loopt een blessure op tijdens een duel om de bal. Beide teams zijn duidelijk aangeslagen door de blessure: V22 weet niet veel meer te creëren en ook V8 doet niet veel meer. Maar dan als donderslag bij heldere hemel scoort Anthony Wennemers (V22) lekker door het poortje van Kevin Veenstra. V8 antwoordt snel met de 5-3, en hierna is het verzet gebroken. Uitslag: 6-3 voor V8.